Dragobetele sarbatorite la Fabrica de Sanatate Bistraw Verde Viu – Constanta

Simona Moon

Sarbatoarea Dragobetelor este adeseori gresit interpretata si comparata cu Ziua Indragostitilor. Din fericire din ce in ce mai multi Romani se documenteaza si ajung sa aprecieze sarbatorile arhaice de pe teritoriul tarii noastre.

Dragobetele reprezinta iubirea dintre oameni si intre oameni si natura. Se leaga logodne si prietenii, se arata recunostiinta fata de rude si vecini. In aceasta zi nu se sacrifica nici un animal si fetele salveaza ultima palma de zapada pe care o gasesc pentru a le aduce noroc tot anul.

Pe internet gasesti o gramada de articole ce incearca sa integreze fortat aceasta sarbatoare comparand-o cu Valentine’s Day, limitandu-i frumusetea. De fiecare data cand vad pe Facebook “Sarbatoreste Romaneste” ma loveste un gust amar cand realizez cat de putina lume stie exact ce reprezinta aceasta sarbatoare.

Ziua Sfantului Valentin sarbatorita de Catolici pe 14 Februarie este sarbatorita astfel si de Romanii care sunt Catolici. Nu religia Ortodoxa ne defineste ca Romani ci traditiile mai vechi care au rezistat mii de ani pe meleagurile noastre! Aceasta este parerea mea si sper ca nu sunt singura care gandeste asa si isi doreste ca sarbatorile noastre sa fie iubite si apreciate.

Simona Moon

Cei de la Bistraw Verde Viu au avut cateva zile dedicate acestei sarbatori, au amenajat spatiul cu un aer rustic. Am sa las fotografiile sa va faca o impresie!

Simona Moon

Simona Moon

Este adevarat ca nu putem sarbatorii la fel ca si strabunicii nostrii care au trait la sat, insa putem aduce un omagiu si sa ducem mai departe traditia de a multumii si arata recunostiinta fata de oamenii din viata noastra, animalelor de companie s.a.m.d.

Simona Moon
Am purtat o camasa de Maramures de data aceasta.
Simona Moon
Medalioanele brodate de Rodica Posiar, membra de onoare la Sezatoare Constanta

Simona Moon

Simona Moon
Bratarile din margele facute de Rodica Posiar

Simona Moon

Simona Moon
Impreuna cu Bianca de la Suvenir din Dobrogea Photo by Radu Niculescu
Simona Moon
Impreuna cu Alina Madalina Photo by Radu Niculescu

Voi sarbatoriti Dragobetele? Ati spus cuiva cat de mult o/il iubiti in acea zi?

Nu strica niciodata sa fi recunoscator fata de oamenii si natura din jurul tau!

 

Photography by Alina Madalina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *