Ziua Universala a Iei, Constanta 2017, editia a IV-a

Parca ieri ii scriam lui Lili daca stie sa fie cineva care sa organizeze ceva in Constanta pentru Ziua Iei in 2014. Andreea Tanasescu initiase in 2013 aceasta miscare si fusese sarbatorita in atatea orase din afara Romaniei incat mi se parea normal ca si Constanta sa participe.

Lili imi raspunsese ca nu stie nimic, de nici un eveniment cu aceasta tema. Ea de pe atunci stia cam tot ce misuna prin oras si de aceea am apelat la ea.

Eu tocmai ce imi terminasem prima ie si vroiam sa sarbatoresc acest eveniment cu alti oameni care aveau  aceasi pasiune ca si mine.

Nu se facea nimic in oras. Afirm asta pentru ca eu nu consider o intalnire la o ceainarie un eveniment public, cultural!

Fetele de la SkirtBike Constanta pedalasera deja cu cateva zile inainte imbracate in ie, insa ia inca nu era vazuta ca ceva frumos si necesar. Vorbesc din experienta mea! Lumea se uita ciudat la mine pe strada cand mergeam imbracata in ie. Fetele de la SkirtBike au facut o treaba frumoasa si chiar au avut membre imbracate in ie, ia fiind dress code la acel eveniment. Ulterior am avut ocazia sa o cunosc personal pe Anda si sa aflu mai multe detalii legate de SkirtBike.

Mi-am luat inima in dinti atunci si am facut un eveniment pe Facebook, invitand dornicii sa vina la facut poze in fata Muzeului de Istorie din Piata Ovidiu.

Putini au fost interesati, insa au venit cei importanti!

Lili a fost acolo impreuna cu prietenele ei, colege de munca, invatatoare. De asemenea au venit si cateva cunostiinte de ale mele.

A fost perfect! Radu ne-a facut poze si am initiat o miscare in orasul Constanta! Ziua Universala a Iei!

De atunci, Lili a venit mereu la evenimentele noastre, ba chiar a fost voluntar si a avut grija de atelierul de colorat al copiilor din 2016.

Nu cred ca as avea destul spatiu in aceasta postare sa va descriu cat de minunata este Lili, tot ce va pot spune este ca imi doresc sa fiu ca ea: mama, artista, voluntara, visatoare, prietena, zana si sotie. Efectiv Lili este buna la toate!

Cand m-a intrebat Lili daca am predat stafeta cuiva deja, legata de eveniment, i-am zis ca nu, dar ca imi doresc sa fie organizat de catre cineva ca ea. Cu convingere Lili a preluat stafeta si a pornit in realizarea evenimentului de anul acesta, despre care nu va pot spune decat 3 cuvinte: va fi exceptional!

Dorm linistita stiind ca un om cu intentii bune se va ocupa de acum incolo de el!

Mi-am dorit iubitori de ie si am reusit sa influentez oamenii in directia asta!

Ziua Universala a Iei este un eveniment cultural, o ocazie sa ne apreciem radacinile si sa dam barierele mediocre jos!

Faptul ca cineva a inteles mesajul meu, inseamna enorm de mult pentru mine! Munca mea si a lui Radu nu a fost in zadar, ce am construit impreuna a ramas acolo, cu sau fara credit primit!

Iti multumesc frumos Lili Sumanaru pentru tot: inspiratie, prietenie, sprijin si intelegere!

Asa ca va invit pe toti sa sarbatorim impreuna aceasta zi de Sanziene imbracati in ie, oriunde v-ati afla!

Iar daca sunteti in Constanta, va recomand cu toata inima sa mergeti pe Faleza Casinoului deoarece Lili are multe surprize in program!

 

Sursa foto: Radu Niculescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *